Sosyal Medya

Coğrafyamız

14 siyasi partiden SisiÂ’ye tepki

Mısır’da 27 parti Savunma Bakanlığı’ndan istifa edip cumhurbaşkanlığına aday olan Sisi’yi kutlarken, 14 parti ise Sisi’nin adaylığına karşı çıktı.



Mısır’da Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi’nin görevinden istifa edip cumhurbaÅŸkanlığı adaylığını açıklamasının ardından ülkedeki siyasi partilerden farklı tepkiler geldi.

Ülkedeki 27 siyasi parti, 13 siyasi ve üç dini otorite cumhurbaÅŸkanı adaylığından dolayı Sisi’yi kutladı. 14 siyasi parti, dört siyasi ve iki dini otorite ise Sisi’nin adaylığına karşı olduklarını açıkladı.

Selefi Nur Partisi’nin de aralarında bulunduÄŸu farklı siyasi ve ideolojik kesimlerden 27 parti Sisi’nin adaylığını kutladı.

Sisi’nin adaylığını destekleyenler arasında darbe öncesi düzenlenen gösterilerin önemli aktörlerinden Temerrüd (Ä°syan) Hareketi, Vatanı Kurtarma Cephesi'nin de aralarında bulunduÄŸu 13 siyasi otorite ve Selefi Davet Hareketi'nin dâhil olduÄŸu 3 dini grup bulunuyor. 

Bunun yanı sıra, Hürriyet ve Adalet Partisi, Nasırcı ve solcu bir çizgiye sahip Kerame Partisi, Abdulmunim Ebu'l Futuh'un baÅŸkanı olduÄŸu Güçlü Mısır Partisi baÅŸta olmak üzere 14 siyasi parti Sisi'nin adaylığına karşı çıktı.

Sisi'nin cumhurbaÅŸkanlığı adaylığına karşı çıkan dini gruplar arasında, Selefi Cephe ve Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) yer alırken, CumhurbaÅŸkanı adayı Hamdin Sabbahi'nin aralarında bulunduÄŸu Halk Akımı Platformu, 25 Ocak devriminin önde gelen isimlerinden 6 Nisan Hareketi'nin de dahil olduÄŸu 4 siyasi otorite bulunuyor.

Mısır'daki önemli dini kurumlar arasında yer alan Ezher müessesesi ve Kıpti kilisesinden henüz Sisi'nin cumhurbaÅŸkanlığı adaylığına iliÅŸkin resmi açıklama yapmadı.

Sisi'nin adaylığını kutlayanlar arasında Mısır Ä°ÅŸçiler BirliÄŸi de yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.